Zapraszamy

Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

Deser kawowy z awokado

Składniki:

1/2 awokado

1 banan

30 ml espresso

1/2 łyżeczki kakao

3 łyżki jogurtu greckiego

4 orzechy pekan

 

Przygotowanie:

aprzyć espresso, poczekać aż wystygnie. Awokado obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w wysokim naczyniu do blendowowania. Dodać banana, kawę oraz kakao. Zmiksować na gładką masę. Przełożyć do słoiczka/szklaneczki. Na masę kawową wyłożyć jogurt. Posypać posiekanymi orzechami.

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.  OK, rozumiem