Składniki:
Jajka – 2 sztuki
Mąka gryczana pełnoziarnista – 2 łyżki
Mleko 2% – 2 łyżki
Erytrytol – 1 łyżeczka
Cynamon – 1/2 łyżeczki
Przyprawa korzenna – 1/2 łyżeczki
Kakao – 1 łyżeczka
Olej rzepakowy – 1 łyżeczka
Protein Creme LIDL biała czekolada – 1 łyżeczka
Mandarynka – 1 sztuka
Przygotowanie:
Jajka ubić z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mleko, mąkę, kakao, cynamon i przyprawę korzenną. Delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju, wylać masę. Smażyć ok. 3-4 minuty, przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3 minuty. Omlet posmarować cienką warstwą kremu białkowego. Udekorować mandarynką.
Smacznego 🙂