Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

onko logo www 164

Onko.Medic.Diet

Salatka z tortellini

Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami

Składniki:
Tortellini – w tym przypadku z ricottą i szpinakiem – 100 g
Szpinak – 1 garść
Pomidorki koktajlowe – 8 sztuk
Papryka czerwona – ¼ sztuki
Pomidory suszone w oleju – 3 sztuki
Musztarda francuska – ½ łyżeczki
Oliwa z oliwek – 1 łyżka

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miseczki. Dodać pokrojone pomidory, paprykę i makaron. Musztardę wymieszać z oliwą. Polać sałatkę.
Smacznego 🙂

Usługi Poradni Dietetycznej

Żywienie w chorobach 
nowotworowych

Żywienie w chorobach
nowotworowych

Żywienie w chorobach 
nerek

Żywienie w chorobach
nerek

Żywienie w chorobach 
sercowo-naczyniowych

Żywienie w chorobach
sercowo-naczyniowych

Żywienie w chorobach 
metabolicznych

Żywienie w chorobach
metabolicznych

Żywienie w chorobach 
przewodu pokarmowego

Żywienie w chorobach
przewodu pokarmowego

Redukcja masy 
ciała

Redukcja masy
ciała

Wyślij Zapytanie