Zapraszamy

Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami

Składniki:

Tortellini – w tym przypadku z ricottą i szpinakiem – 100 g

Szpinak – 1 garść

Pomidorki koktajlowe – 8 sztuk

Papryka czerwona – ¼ sztuki

Pomidory suszone w oleju – 3 sztuki

Musztarda francuska – ½ łyżeczki

Oliwa z oliwek – 1 łyżka

 

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miseczki. Dodać pokrojone pomidory, paprykę i makaron. Musztardę wymieszać z oliwą. Polać sałatkę.

Smacznego :)

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.  OK, rozumiem