Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

onko logo www 164

Onko.Medic.Diet

Panna Cotta z malinami

Panna cotta z malinami

Składniki:
Jogurt grecki – 200 g
Żelatyna – 1 łyżeczka (4 g)
Woda – 30 ml
Erytrol/ksylitol – 1 łyżka (10 g)
Wanilia
Maliny – 40 g

Przygotowanie:
Do garnka dodać żelatynę i wodę, na chwilę odstawić. Podgrzać, stale mieszając do czasu rozpuszczenia żelatyny. Jogurt wymieszać z erytrytolem/ksylitolem, wanilią. Dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać, przelać do szklaneczek. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Maliny rozgnieść widelcem, polać na panna cottę.

Usługi Poradni Dietetycznej

Żywienie w chorobach 
nowotworowych

Żywienie w chorobach
nowotworowych

Żywienie w chorobach 
nerek

Żywienie w chorobach
nerek

Żywienie w chorobach 
sercowo-naczyniowych

Żywienie w chorobach
sercowo-naczyniowych

Żywienie w chorobach 
metabolicznych

Żywienie w chorobach
metabolicznych

Żywienie w chorobach 
przewodu pokarmowego

Żywienie w chorobach
przewodu pokarmowego

Redukcja masy 
ciała

Redukcja masy
ciała

Wyślij Zapytanie