Zapraszamy

Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

Panna cotta z malinami

Składniki:

Jogurt grecki - 200 g

Żelatyna - 1 łyżeczka (4 g)

Woda - 30 ml

Erytrol/ksylitol - 1 łyżka (10 g)

Wanilia

Maliny - 40 g

 

Przygotowanie:

Do garnka dodać żelatynę i wodę, na chwilę odstawić. Podgrzać, stale mieszając do czasu rozpuszczenia żelatyny. Jogurt wymieszać z erytrytolem/ksylitolem, wanilią. Dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać, przelać do szklaneczek. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Maliny rozgnieść widelcem, polać na panna cottę.

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.  OK, rozumiem