Zapraszamy

Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

Zupa krem z cukinii

Składniki na 1 porcję:

Cukinia - 1/2 średniej sztuki

Ziemniaki - 2 sztuki

Cebula - 1/3 sztuki

Czosnek - 1/2 ząbka

Olej rzepakowy - 1/2 łyżeczki

Jogurt grecki - 1 łyżka

Pestki dyni - 1 łyżka

 

Przygotowanie: 

Cebulę i czosnek obrać, pokroić i poddusić na oleju. Wlać 250 ml wody. Ziemniaki obrać. Ziemniaki i cukinię pokroić w kostkę, umyć. Dodać warzywa do wody, doprawić. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Całość zblendować. Podać z jogurtem greckim i pestkami dyni.

Smacznego :) 

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.  OK, rozumiem