Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

onko logo www 164

Onko.Medic.Diet

zupa marchewkowo-pomidorowa z soczewica

Zupa marchewkowo-pomidorowa z soczewicą

Składniki:
1/2 ząbka czosnku
1/3 cebuli
1/2 korzenia kurkumy (mały)
1 łyżeczka oleju rzepakowego
90 g marchwi
50 g passaty pomidorowej
Sól
Pieprz
30 g soczewicy czerwonej

Przygotowanie:
Cebulę, czosnek i korzeń kurkumy obrać. Pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć na oleju. Wlać szklankę wody. Dodać pokrojoną marchewkę. Gotować do miękkości. Dodać przyprawy, passatę pomidorową. Zagotować. Zblendować na gładki krem. Posypać ugotowaną soczewicą.

Usługi Poradni Dietetycznej

Żywienie w chorobach 
nowotworowych

Żywienie w chorobach
nowotworowych

Żywienie w chorobach 
nerek

Żywienie w chorobach
nerek

Żywienie w chorobach 
sercowo-naczyniowych

Żywienie w chorobach
sercowo-naczyniowych

Żywienie w chorobach 
metabolicznych

Żywienie w chorobach
metabolicznych

Żywienie w chorobach 
przewodu pokarmowego

Żywienie w chorobach
przewodu pokarmowego

Redukcja masy 
ciała

Redukcja masy
ciała

Wyślij Zapytanie