Zapraszamy

Specjalistyczna Poradnia Dietetyki Onkologicznej i Nefrologicznej

Zupa marchewkowo-pomidorowa z soczewicą

Składniki:

1/2 ząbka czosnku

1/3 cebuli

1/2 korzenia kurkumy (mały)

1 łyżeczka oleju rzepakowego

90 g marchwi

50 g passaty pomidorowej

Sól

Pieprz

30 g soczewicy czerwonej

 

Przygotowanie:

Cebulę, czosnek i korzeń kurkumy obrać. Pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć na oleju. Wlać szklankę wody. Dodać pokrojoną marchewkę. Gotować do miękkości. Dodać przyprawy, passatę pomidorową. Zagotować. Zblendować na gładki krem. Posypać ugotowaną soczewicą.

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.  OK, rozumiem